Gult ljus betyder bromsa, inte gasa. Närmar sig den där lite extra pirriga tinderdejten? Första intrycket är viktigt för att personen du ska träffa ska vilja ses igen. Och står du där med öppna armar och gula tänder är risken ganska stor för att du blir ditchad… Här kommer därför lite tips på hur du kan fräscha till dig inför din dejt med fina, vita tänder!

Har du lite panik, kanske ute i sista sekunden? Här har vi ett hett tips på hur du kan få vita tänder på 30 minuter! Det är samma behandling som en tandläkare skulle ge dig, bara att det blir mycket billigare. Här skriver vi mer om varför det vita leendet har sådan stark symbolik för rikedom och välstånd, och skriver också om vad gula och missfärgade tänder beror på och vad man kan tänka på om man vill bleka tänderna.

Därför är vita tänder the shit

Det vita leendet har länge varit en symbol för rikedom och auktoritet. Det är med andra ord inte bara kvinnor som är idoga tandblekare, det gäller även män. Berlusconi är kanske det bästa exemplet på en man som skapar auktoritet och karaktär med sina vita, välskapta tänder. Varför? Jo, därför att tänder har länge varit en fråga om klass och pengar. Tandvård har alltid varit en dyr sak, och det är bara de välbärgade som haft råd med sådan vård tidigare. Det sitter alltså i som ett kulturhistoriskt arv!

Missfärgade tänder kan bero på tandsten och ytliga missfärgningar som en tandläkare kan ta bort. I Expressen ger en tandläkare några tips om man funderar på att bleka tänderna. Det är dock bra att känna till att det tandläkaren gör för att bleka tänderna är samma behandling som man kan göra själv, hemma. Det blir betydligt billigare än att gå till en klinik och göra det. Eftersom det är stor efterfrågan på tandbehandlingar och blekningar är det dock många tandläkare som vill att man ska komma till dem istället.

Med andra ord: speglar du ett gult leende inför din tinderdejt? Gasa inte, bromsa! Blek tänderna, och sen är du ready to go!