När det kommer till mode så vet vi att det förändras och dyker upp nya trender från år till år, månad till månad och från dag till dag så det gäller att hålla koll på vad som är det allra senaste – och därför är det tur att Stockholms modevecka är i full gång!

16985-clothesEn trend som håller sig kvar år efter år är att hålla sig ”avslappnat snygg” vilket kort och gott betyder att du ska vara moderiktig, uppstyrd och stylad men att detta inte ska synas eller lysa igenom. Det ska snarare se ut som du bara slängt på dig den där snygga jackan, hittat ett gammalt färgsprakande läppstift och slängt upp håret i en slarvig tofs och sedan gått utanför dörren – det ska med andra ord inte synas att du spenderat timmar på din stil, vilket du förmodligen har. Och i år är det ingen skillnad. På Stockholm Fashion Week 2015 som gick av stapeln i måndags visas både nutida mode i kombination med årets kommande trender inför nästa höst och vinter.

Handla designerkläder direkt i butik

Något som är nytt för i år är att man valt att öppna en så kallad Pop-up-butik med kläder från de designers som faktiskt visas på modeveckan och där man även hittar godbitar från andra svenska designers som man kan shoppa loss bland. Så här skriver till exempel tidningen whatsupsthlm.se om butiken:

”I butiken hittar du kollektioner från aktuella namn som L’Homme Rouge (artikelbilden) och Isabell Yalda Hellysaz, senast synlig på Lady Gaga. Tanken är att skapa en arena för nya lovande talanger inom den svenska modescenen där du både kan beskåda och shoppa deras kreationer.” läs mer.