Män blir bara snyggare och snyggare. Inte för att det har ”hänt någonting” med männens egentliga utseende, utan snarare för att de för första gången faktiskt bryr sig – på en annan nivå.

Det är numera inte konstigt om en kille färgar håret, noppar ögonbrynen eller beställer tandblekning från www.dentway.no. Och det om något är väl ändå jämställdhet?  Vi svenskar är vana vid att ligga högt på listan över ”snyggingar”. Vi kan till och med skryta om det. I en artikel från DN står det till och med att Stockholmare är snyggast i världen, och inte vilka Stockholmare som helst – det är den manliga befolkningen i sveriges huvudstad som ligger högst upp.

Männen tar över

Det har tills nu vanligtvis varit kvinnorna som varit fokus vad gäller utseende, men vinden har vänt. Detta har man kommit fram till via en undersökning som har gjorts helt utifrån ett kvinnligt perspektiv. Kvinnan (den talangfulla skribenten Jessica Benavides Canepa) som varit domare i undersökningen, säger att det inte är någon tvekan om varför hon utsett Stocholmskillarna till världens hetaste: ”de har allt, och lite till”, förklarar hon. Men, det som verkligen gjort henne het på oss är tydligen männens förmågan till livslång kärlek. Tydligen säger ryktet att när man väl har fånget en svensk mans hjärta är han trogen förevigt, om det nu stämmer kan säkerligen diskuteras. Men så länge det tar de Svenska männen upp på prisplanen tänker vi inte protestera.

Det är dock inte så förvånande att männen från Stockholm, och Sverige överlag, anses vara de snyggaste. Sverige är ett land där alla har koll på vad som är trendigt – oavsett kön. Vi är modemedvetna, starka, tålmodiga och vet hur man njuter och använder sig av kreativitet. Samma sida hade även ”undersökt” vilka städer som hade de snyggaste kvinnoran i världen, men där fanns vi inte ens med på topp fem.