Att bära högklackade skor är snyggt men knappast bekvämt. Ibland är man dock tvungen att bära högklackat och då gäller det att bära dem rätt.

4256086-black-boots

När det kommer till kläder vill vi ibland bara klä oss i något som sitter skönt och som man kan röra på sig i. Det här gäller speciellt när vi bara slappar hemma en söndagsmorgon eller när vi ska ut och resa och sitta still i många timmar. Men precis som med kläderna, vill vi även ha skor som sitter bra och känns sköna att gå i. Vissa gånger är det dock enklare sagt än gjort att ha på sig sköna skor.

Förbud mot lågskor

I Aftonbladet kan man exempelvis läsa om att det var ett förbud mot lågklackade skor på en galapremiär i Cannes tidigare i år. Det var nämligen ett antal kvinnor som vägrades från att bli insläppta för att få se filmen ”Carol” på galapremiären för att de hade lågskor. Några av personerna ska till och med inte ha haft möjlighet att ha på sig högklackade skor på grund av fysiska skäl. När filmens stjärnor fick reda på att det fanns ett förbud mot kvinnor i lågklackade skor gick de i taket och tyckte att det var rent ut sagt horribelt att något sådant förbud fanns.

Sköna högklackade

Det kan dock vara möjligt att köpa högklackade skor som är bekväma snart. Ett rymdföretag håller nämligen på och utvecklar ett par sådana här skor. Enligt experter är det visserligen helt omöjligt att göra högklackade skor som är lika bekväma som sneakers men det kan gå att få dem så bekväma som platåskor är. Skorna ska istället för det vanliga tillverkningssättet med en metallstav, vara byggda genom att använda sig av högteknologiska plaster och polymerer. De nya skorna kommer att vara 10 centimeter höga och påverka bärarens fötter hälften så mycket som vanliga högklackade skor. Innan dessa skor kommer ut på marknaden får man helt enkelt bära lågskor för att kunna gå bekvämt, alternativt att man testar de här tipsen:

  • Att sätta klacken i först när man tar ett steg. Det är vårt naturliga sätt att gå och bryter vi mönstret gör vi våld på vår kropp.
  • Att välja högklackade skor som sitter bra på foten – inte för hårt eller för löst.
  • Att ha raka ben när man sätter ner hälen. Om benet är böjt vid det tillfället tar knäna skada.