“Vi är ett försoffat samhälle. Framför allt de minst aktiva människorna i samhället blir mer och mer inaktiva. Studier på 16 åriga ungdomar i Sverige har visat att deras kondition har försämrats med 20-25 procent sen mitten på 80-talet”

Citatet kommer från en artikel ur SvD.se och får säkert många av oss att höja på ögonbrynen då vi i var och varannan annan artikel kan läsa om hur populärt det blivit att exempelvis springa och röra på oss. För är vi inte ett träningsfolk som just nu befinner oss i en träningsboom och som har sajter som Footmall som bokmärke för att snabbt kunna hoppa dit och inhandla nya träningskläder eller träningsskor. Inte precis om man ska tro artikeln. För det är nämligen skillnad på att motionera och att träna. Och när vi människor tror att vi tränar fast vi egentligen inte gör det så kan vi lura oss själva. Så, att dammsuga och säga att vi har avklarat ett träningspass är inte riktigt en sanning, även om vi gärna vill tro det. Men, om vi måste prioritera så kanske det är viktigare att vi riktar våra blickar till hur vi sitter framför skärmen.

Tänk på ergonomin

Då många av oss har stillasittande jobb är det viktigt att tänka på hur man sitter i förhållande till datorskärmen samt vad man har för stol och bord. Det kan, hävdar många, vara viktigare än att röra på sig.