Skägg och rakning är något som aldrig riktigt går ur tiden! Men det betyder inte att det är lätt att veta hur man ska sköta sitt skägg för att hålla det snyggt och välmående. Eller hur man på bästa sätt rakar sig heller för den delen. 

Skäggentusiasmen och rakningen är här för att stanna i alla fall så länge som män har skägg. Och det kommer de kommer förmodligen män att försätta att ha. Det viktigaste för att lyckas med sin rakning och trimning är genom att ha ordentliga verktyg. Alla möjliga verktyg och rakkniv hittar du bland annat här https://www.cedvard.se/category/rakkniv. När rätt utrustning är på sin plats så är det dags att lära sig hur du ska använda dem.

Förbered huden och raka medhårs

Det viktigaste inför rakningen är att förbereda huden. Annars blir det helt enkelt inte bra. Tvätta ansiktet med varmt vatten och lägg gärna en het ha och blöt handduk över ansiktet för att göra skäggstråna med följsamma, tipsar tidningen Café. Detta öppnar även upp porer och stela hårsäckar, som det är så lätt at skära sig på under rakningen. Eller så kan du istället raka dig efter en varm dusch. Vilket som av alternativen som förbereder huden är bra. Raka också med håret, och se till att ha ett bra raklödder eller rakkräm. Då blir huden mindre irriterad. Avsluta med återfuktande och lugnande kräm.

Så ska skägget se ut

Trenden kring skägg är såklart kvar, och det har inte ändrat sig speciellt mycket, förutom att skägget kan komma i olika former, men det ska vara omskött. Buskiga välvårdade skägg är grejen, enligt en artikel i Expressen. Det finns massor med produkter som vårdar att tillgå på marknaden.

”Skönhetsprodukter för män är en tillväxtbransch, och det gäller i högsta grad även prylar som har med vård av ansiktsbehåring att göra.”, skriver Di Weekend.