röda läpparDet finns inte mycket som slår klassiskt röda läppar, men det kräver att du hittar rätt nyans för just dig som matchar dina röda läppar på rätt sätt för att det ska bli så snyggt som möjligt!

Om man sminkar röda läppar så vill man såklart att det ska bli perfekt! Där finns det en del att veta – om bara rött läppstift. Det finns alltid något nytt att lösa sig om skönhet!

Hudens underton och tonen på läppstift

Något som är bra att veta i valet av ett läppstift är att nyansen påverkas av vilken underton på huden du har. Så det gäller för det första att ha koll på sin underton på huden, men också att veta om man vill ha intensiv röd färg eller mer sofistikerad look. Faktum är att läppstift också har undertoner, i antingen varmt eller kallt. Om du vill ha mer intensiva och utstickande läppar gäller det att ta en läppstiftsnyans som inte är densamma som din huds ton, och vill du ha en mer chic look ska du välja en röd färg med samma underton som din hud har. Men det är också viktigt att du testar läppstift på just läpparna, och inte bara på handleden som så många gör. Skaffa flera olika röda nyanser och testa dig fram – det är då det blir som allra bäst.

”Även om läppstiftet ser varmt eller orange ut, så kan det ändras när du applicerar det på dina läppar, då kan det plötsligt se blått ut. Det enda sättet att veta om det passar är att applicera det och se hur det ser ut”, säger läppstiftsexperten Matin till Elle.

Poppande röda läppar

När du funnit det rätta läppstiftet så är det snyggaste om du låter det sticka ut lite – oavsett vilket nyans du har. Med stilrena kläder och mindre smink i övrigt tar läppstiftet verkligen ut sin rätt!