Något som vi svenskar älskar att göra är att shoppa kläder på nätet och snart kommer vi handla mer på nätet än i de fysiska butikerna. Varför så många vill handla kläder online beror på att det är smidigt, säkert och framförallt billigt.

handla-online-ehandel

Här kan man läsa om att svenskarna shoppar allt mer kläder på nätet. En ny undersökning visar att ungefär fyra av fem svenskar köpte kläder online under förra året, vilket innebar 79 procent. Året innan var det endast 67 procent som hade handlat kläder på nätet. På grund av att onlinehandeln ökar, minskar handeln i fysiska butiker. Hela 28 procent av svenskarna gör över hälften av sina klädinköp online. Och det är enbart en femtedel av befolkningen som endast handlar kläder i fysiska butiker. Detta innebär en nedgång från 33 procent till 21 procent på ett år. Många av svenskarna gör sina köp online via datorn men allt fler köper sina plagg i mobilen.

Handla säkert online

Varför allt fler väljer att handla på nätet beror delvis på att det är mycket säkrare nu att göra det, än det varit förr. Nu kan man faktiskt handla online med nästan samma säkerhet som man har när man handlar i fysisk butik. Men självklart gäller det att ta till en del säkerhetsåtgärder för att se till att man slipper bli lurad. Några av dessa är:

  • Att se till att handla endast från företag som man lätt kan kontakta via kundtjänst.
  • Att se till att alla avtalsvillkor är tydliga och korrekta. Man ska kunna få information om hur man reklamerar varor.
  • Att vara försiktig om det endast går att betala med kontant direktbetalning.
  • Att kolla upp vad andra kunder har tyckt om företaget innan man handlar. Läs mer.

Billigare än i fysiska butiker handle-klær

Men att det är säkrare att handla på nätet nu än förr är långt ifrån den enda anledningen till att många väljer e-handel framför fysisk handel. De flesta tycker att klädshopping på nätet är mycket smidigare och att det finns ett större utbud. Dessutom är det så att shopping online nästan alltid är billigare. Dels är det lättare att få rabatt på nätköp genom olika rabattkoder och kampanjer. Man kan exempelvis få rabatt hos Nelly och andra webbutiker genom smarta sidor på nätet. Sedan är det också så att grundpriset brukar vara billigare på nätet eftersom e-handlarna kan hålla nere priserna genom att inte ha alla de kostnader som en fysisk butik har. Att öppna en e-handel är nämligen inte speciellt dyrt och då är det lättare att lyckas hålla nere priserna på produkterna som man säljer, skriver Internetworld. Dessutom är det så att konkurrensen är oerhört stor på nätet, större än i den fysiska världen, och därför är det direkt nödvändigt för företagen att erbjuda de allra billigaste produkterna för att stå sig i konkurrensen. Och detta gynnar självklart oss konsumenter, som kan lyckas köpa riktigt billiga produkter online.