Det är en fröjd att läsa artikeln från Svd.se
om manligt mode där det känns som om männen nu bara mer och mer kan uttrycka sig mer fritt och med mer färg. Att det är många nya och unga modeskapare som dyker upp och som vill, och har en passion, att designa för just män. Artikeln tar även upp att varför experimenterandet av mode för män helt abrupt fick ett slut på 80-talet var på grund av att AIDS-epidemin bröt in och tog många människor i sitt våld. Många modeskapare och vågade personligheter gick under, och det är inte förrns nu som såren verkar ha läkt och världen åter är redo för att ta sig an nya, eller nygamla, uttryck.

Från klassiskt till klockrent


Vi har lämnar det klassiska och går mer in på att vara sig själv och bryta trender och mönster: att bryta mot reglerna och känna sig bekväm i det. Nu handlar det om att vi mer ska lyfta fram våra personligheter och inte begrava dem. Och kanske har det att göra med det samhället vi lever i?

Det föränderliga samhället

Ja, mycket blir mer standardiserat, men när det kommer till våra personligheter så är det mer och mer av vikt att vi lyfter fram dem och på så sätt snabbt visar vilka vi är. Kanske är det så på grund att samhällets anda har blivit mer flytande och snabb. Vi måste vara snabba för att visa vilka vi är och få människor att märka oss. Blir vi en i mängden så faller vi lätt bort. Och, det man inte ser, det finns heller inte. Tyvärr. Tack vare Internet och att allt nu finns på nätet så shoppa skokräm, flugor och handla jackor online. Det gör att utbudet blir större och vi får mer att välja mellan och med det enklare kan visa upp vår personlighet genom våra kläder. Fantastiskt!