När det kommer till mode så är det inte många som lämnas utanför. Alla berörs på ett eller annat sätt. Varför? Jo, för alla använder kläder. När det kommer till män har modet blir mer och mer starkare vilket man ser på de senaste trenderna och på männen. 
 

Den målmedvetna mannen. Den trendkänslige, känslosamma och medvetna mannen har kommit fram och är just nu på tapetern. Vem vi pratar om är så klart hipstern. En hipster är dock varken en man eller en kvinna utan en stil, eller ett sätt att vara. En hipster är någon som säger att den verkligen inte är en hipster, men utstrålar det. Och vad som karaktäriserar en hipster är den lilla mössan, Dr Mrtens, kappor, färgglada strumpor, solglasögon och gärna att man ska se sådär tuff ut, äkta ut och ha en egen stil – fast man egentligen är som alla andra. När det kommer till män så har just denna stil fått många att finna sig själva och att vakna upp lite mer. De har blivit mer medvetna om sitt utseende och att det är viktigt att vara medveten om vad det är man klär på sig. Men, det fascinerande när det kommer till just hipstern är att det har blivit mer som en kultur och en livsstil. Nu finns det är OS i hipster där glasögonkastning finns som gren. Det ni! Även Medborgarskolan börjar med en hipsterkurs där man bland annat får lära sig att stoppa korv. Men, låt oss nu fokusera lite mer på mode och män. Det finns en hel del att säga om det.

Hur ska du klä dig

För enkelhetens skull gör vi en lista som kan vara kul att titta igenom för att se hur mycket som stämmer när det kommer till dig.

  • Låt oss börja med accessoarerna där det är självklart att du ska ha ett par glasögon – har du inget synfel så kan du bara ha med vanligt plast, funkar jättebra. Eller utan något glas i över huvud taget så blir du hard-core!
  • Glöm inte mössan! Mössan ska alltid vara med, inne som ute.
  • En väska är också bra att ha och gärna en axelväska i skinn eller en snygg ryggsäck. Som kille kan det vara lite svårare att hitta men klicka dig in på bags4fun för att shoppa loss av ett stort utbud. Har du en skinnväska så blir den bara snyggare och snyggare med tiden.
  • När det kommer till själva kläderna så finns det inga regler mer än att du ska ha på dig något som du känner att du kan äga i och gå rakryggad med. Du ska även gärna ha shoppat dina kläder second-hand för att ingen annan ska kunna härma dig – alternativt att du handlar extremt dyra märkeskläder som även ingen annan kommer kunna härma dig med.
  • Du bör även ha lite koll på mode och vad det är som är trendig för att du ska kunna prata om trenderna med folk och för att dem inte ska ta dig för en fake-hipster.
  • Sist men inte minst så är ett bra skägg något du bör odla om du inte redan gör det.