Är du modemedveten så är det klart att du även ska engagera dig i vad ditt barn har på sig för typ av kläder. Det kan ha många fördelar. För det första ger det dig ett bra tillfälle att få åka och shoppa med gott samvete och för det andra är det alltid roligt att se att ens barn bär fina kläder som verkligen passar.

Det du ska tänkta på när du handlar nya plagg till ditt barn är att du inte bara tänker på utseendet som färgen eller formen på plagget utan även hur pass funktionellt det är. För barn är ändå barn och de måste kunna leka och springa i de plagg de bär. Därför ska du tänka på vad för typ av kläder du väljer så att ditt barn inte känner sig begränsad. Sedan får man självklart anpassa klädvalet beroende på vad för aktivitet som ska genomföras. Man kanske inte ska sätta på finbyxan när man ska spendera en förmiddag i sandlådan. Man får helt enkelt använda sunt förnuft.

 


För dig som gillar mode och som dessutom bryr dig om miljön ska absolut spana in http://www.littlebloom.se/. Hos Little Bloom hittar du nämligen barnkläder som är såväl ekologiska som rättvist producerade. Men du kan även hitta andra saker än barnkläder där, så som:

  • Ekologiska damkläder
  • Ekologiska herrkläder
  • Tygblöjor
  • Leksaker
  • Bärsjalar

Vikten av att köpa ekologiska kläder

För att ett klädesplagg ska få kallas ekologisk så måste produktionen följas mycket noggrant och vara granskad av en oberoende organisation som godkänner processen. Det är inte tillåtet att använda någon form av bekämpningsmedel under produktionen gång, vilket annars är väldigt vanligt. Och anledningen till att många företag använder bekämpningsmedel är helt enkelt på grund av att det lätt kommer insekter och annan ohyra som förstör bomullen. Men i en ekologisk odling används bara ekologisk nedbrytbara bekämpningsmedel som varken skadar människor eller naturen.

Starka bekämpningsmedel och färgämnen kan vara skadliga för kroppen. Just därför är det viktigt att du satsar på att köpa ekologiska plagg till ditt barn, även om de oftast är lite dyrare. Men det är det helt klart värt, för barn har ofta en väldigt känslig hud och har lättare än vuxna att utveckla olika allergier. Se därför till att köpa så mycket ekologiska produkter du kan så kommer både du, ditt barn och naturen att må så mycket bättre.