Är det något som det hetsats om och fortfarande hetsas om är det celluliter på människors (kvinnors) kroppar. Idag skriver vi om detta och vad som, om man nu inte trivs med dessa, man kan göra åt dem. Alla har dem men alla lider inte av det, däremot gör vissa det och alla förtjänar att vara bekväma med sina kroppar.

Bymissanki.seI Expressen kunde vi nyligen läsa en artikel som handlade om en trosa innehållandes koffein som företaget påstod både hjälper dig att gå ner i vikt samt bekämpa celluliter.  Nej så lätt är det tyvärr inte, och det uppmärksammade även reklamombudsmannen i USA, Federal Trade Commission, och myndigheten tvingar nu företaget att böta hela tio miljoner kronor, för vilseledande reklam.

Ja det lät lite för bra för att vara sant, och när det låter så, så brukar det också vara lite för bra för att vara jus sant. Vi får nog vänta lite till innan cellulitbekämpande trosor är här. Till dess för vi nog vänja oss vid lite celluliter.

Vissa lider andra inte

En som däremot är nöjd med sin kropp efter viktuppgång, som dessutom säger det uppenbara, ”alla kvinnor har celluliter”, är artisten Zara Larsson som tidigare i år uppmärksammades för detta uttalande i Metro. Ja alla kvinnor har i princip celluliter och vissa lider andra inte, men om man vill göra något åt detta kan man bland annat göra det på laserspecialisten samt genom att äta hälsosamt, dricka mycket vatten, motionera regelbundet givetvis samt att smörja in huden och ta hand om den.

De olika kliniska behandlingar som finns vad gäller bekämpandet av just celluliter är bland andra djupmassage med radiovågor, vakuumsug, laserbehandling som nämnt ovan samt elektronisk muskelstimulering med infraröd värme. De flesta behandlingar kräver en viss upprepning av användningen för att ha en synlig och påtaglig effekt.