Att mode går i trender och att trender kommer och går är inget nytt, men är det en trend som håller i sig år ut och år in med endast detaljändringar så är det brudens bröllopsklänning – även om man förr i tiden trodde att klänningen skulle komma att se annorlunda ut, men så blev det inte och idag finns en mängd klänningar att välja bland för sin stora dag.

brud kvinna bröllopI ett klipp på Youtube syns hur man år 1966 trodde att framtidens bröllopsklänningar skulle se och temat man valt på klänningarna är nog något mer futuristiskt än vår framtid än så länge. Sanningen att säga är nämligen att bröllopsklänningar egentligen inte förändrats alls mycket under de senaste 40 åren, speciellt inte som nu när trenden är att använda vintage-klänning på sin stora dag. Till exempel tipsar stildrottningen Elsa Billgren i en bröllopspod om hur man stylar den perfekta vintage-klänningen på rätt sätt genom att addera en modern detalj, för att ge en fräsch touch – så det där med att bröllopsmodet ändras, ja det stämmer nog inte. Snarare går det nog om igen. Och det är tydligt när man tittar på olika typer av bröllopsklänningar som är på modet just nu. I sin blogg tipsar Billgren exempelvis om hur man bland annat kan använda sig av amerikanska promdresses i bleka färger om man så vill eller till och med använda en prickig klänning på sitt bröllop. Men det är helt upp till bruden hur hon vill se ut och vilket material hon vill ha – och det finns till och med klänningar i toalettpapper.

Bröllopsklänning av toalettpapper

Idag får man ha vad man än önskar på sitt bröllop vare sig det är en klassisk bröllopsklänning i spets eller om det är en gjord av toalettpapper. Ja, du läste rätt. Det finns idag möjlighet att bära en bröllopsklänning helt gjord av toalettpapper och det finns till och med tävlingar för att utse den vackraste klänningen i detta material. I årets tävling i New York vid namn Annual Cheap Chic Weddings Toilet Paper Wedding Dress Contest var det en klänning gjord av 20 stycken toarullar I “ultra soft” som stod som vinnare, rapporterar Metro, men om någon bär klänningen för sitt bröllop det förtäljer inte historien.

3 kungliga klänningar att inspireras av:

  • Prinsessan Dianas klänning designad av David and Elizabeth Emanuel.
  • Prinsessan Sofias klänning designad av Ida Sjöstedt.
  • Prinsessan Kates klänning Sarah Burton för Alexander McQueen.