Säsongen då många svenskar väljer att ha mindre kläder på sig närmar sig. Detta innebär också ett ökat intresse för hårborttagning av olika slag.

Ju varmare väder, desto mer lättklädda är vi. Då känns det också passande att göra sig av med en del av det hår som täcker våra kroppar. Det ser dels inte särskilt trevligt ut, dels gör det att vi svettas mer. Men vilken hårborttagningsmetod ska man välja? Alla har de sina för- och nackdelar.

  • Det allra enklaste sättet att bli av med oönskad hårväxt är att använda hårborttagningskräm, som liksom löser upp håret. Stryk på krämen, låt verka några minuter, och skrapa av. Då följer hårstråna med. Man behöver inte vara doktor i biokemi för att inse att krämen innehåller starka kemikalier för att åstadkomma denna effekt. Dessutom måste man upprepa proceduren ganska ofta. Håret växer ut igen, precis som om man hade rakat bort det.
  • Rakning är troligen det vanligaste sättet att ta bort hår. Det är enkelt, och billigt, men det går inte att raka sig på exempelvis ryggen, och man kommer att skära sig några gånger, åtminstone tills man fått till det rätta handlaget.
  • Vaxning ger ett bra resultat, eftersom hårstråna dras upp med rötterna. Detta innebär dock också att det gör ganska ont, och huden kan bli irriterad. Dessutom är det en smula omständligt att värma upp vaxet, stryka på det, trycka dit remsan, låta vaxet stelna en aning och sedan rycka bort remsan, med vax och hår.
  • IPL är något av en mirakelmetod, som kan användas till att behandla flera olika skönhetsfel. Förkortningen står för Intense Pulsed Light, och innebär att man använder bredspektrumljus. Ljusets våglängd är variabel, vilket gör att det förutom till hårborttagning också kan användas för att behandla ytliga blodkärl och pigmentförändringar. Följ den här länken så hittar du prisvärd IPL-behandling i Stockholm. IPL passar bäst för mindre hudområden, och för att få bort hår kan man behöva upprepa behandlingen upp till tre gånger.

Vilken metod för hårborttagning man väljer beror dels på hur mycket pengar man kan lägga på behandlingen, var på kroppen man vill ta bort hår, och hur länge man vill förbli hårlös.

Rakning av ben