Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om bröllopsmode och vad en bör tänka på för årets bröllop. Bland annat lyfter vi självklart själva bröllopsklänningen och går in på djupet huruvida var själva traditionen med bröllopsklänningen. Varför har vi den och hur länge har vi burit den när det är dags att dela liv med sin andra halva.

Mer om historien bakom och vad som är bra att ha i åtanke när du ska stå brud kan du brud kvinna bröllopläsa i inlägget som du hittar här. Nu när det är sommar är det även många som gifter sig, och nu i år har det varit en väldigt stor trend i att välja en lite lättsammare bröllopsklänning snarare än den “stora” klänning som är vanlig. En lättare bröllopsklänning kan man bland annat känna igen på att den är mer benvit istället för det kritvita, den har inte lika mycket spets och inte alls mycket detaljer. Dessa kan man istället välja att addera på hår, smink eller smycken.

Detta med en mer lättsam bröllopsklänning är ju även någonting som går hand i hand med det faktum att vi har ett bekvämt mode just nu. På stan ser vi flertalet som går i löst sittande byxor, vida klänningar, sneakers och sköna tofflor. Borta är det klassiska klackarna, korta kjolarna och obekväma frisyrerna. Detta återspeglas även när det kommer till bröllop.

Men som ni alla vet som någonsin besökt ett bröllop är det otroligt viktigt att man ser till att bröllopets stil har en helhet. Bröllopskoordinator Camilla Haraldsson bekräftar detta och förklarar i en artikel från Göteborgs Posten:

– Man vill ha en helhet med en röd tråd.

Vad är viktigt för ett lyckat sommarbröllop tycker du? Många lägger energi på dekoration och mat snarare än klänningen numera, andra gör tvärtom. Vissa väljer kyrkan medan andra söker sig till det natursköna i skärgården. Viktigast är att alla får ordna sitt drömbröllop och att man ser till att det är kärleken som är viktigast.