Visst är det ganska ironiskt att de människor som så gärna vill sticka ut och gå sin egen väg egentligen ser ut som exakt alla alla andra. Vi talar om hipstern.

Hipster handlar inte bara om att klä sig på ett visst sätt utan det handlar egentligen om hela ens personlige. Allt från att man ska vara medveten om vad man äter och gärna odla själv och vara medveten om vår omgivning och miljö till att vara kulturellt intresserad samt ha ett intresse för kläder. Detta då kläderna på ett enkelt och snabbt sätt speglar vilka vi är. En annan sak med hipstern är att man gärna inte vill kalla sig hipster då man anser att det är något nedvärderande.

Formel för en hipsterHipster på cykel

Varför det blivit såhär att nu den trendkänslige personen ser ut som alla andra är att personen egentligen inte är fullt så snabb med att finna de senaste trenderna. Nu finns det även forskning om detta som kommer från forskaren Jonathan Touboul och enligt The Wahington Post handlar det kort och gott om en matematisk formel som gör att vi ser och beter oss lika.

“In wanting to oppose the trends, there actually emerges some sort of hipster loop,”

Ja, en riktig hipsterloop är det allt och Nyheter24 skriver om att det med en lättnadens suck inte bara handlar om hipsters utan faktiskt även om alla subkulturer. Får man gissa kommer snabbt snygga och trendsäkra skräddarsydda skjortor sitta på var och varannan människa för att gå in i något nytt. Och vill man vara först bör man vara snabb på en just nu.