Att saker och ting sällan är gratis här i livet kan vi nog alla vara överens om.  Vart man än kommer så kostar det alltid, oavsett om man så är på Ica eller i en exklusiv klädesbutik.  Men i slutändan så har man faktiskt alltid ett val var man bestämmer sig för att handla. För även om allting kostar pengar kan man välja att handla antingen prisvärt, billigt eller dyrt. Det beror helt enkelt på vilken budget man har och hur mycket man kan tänka sig att gå utanför denna.

När man väl har tagit ställning till det kan man också besluta om man vill handla på exklusiva NK, eller om man vill handla på nätet. Där kan man exempelvis handla snygga och trendiga glasögon som normalt kostar en förmögenhet i andra butiker.  Detta brukar bero på var butikerna väljer att köpa in sina produkter, men också vad man gäller att lägga sina pengar på inom företaget.

Många klädkedjor väljer till exempel att branda sig som ett lyxigt och dyrt märke för de som bara har råd. Då måste de även lägga pengar på företagets synlighet inför kunderna och exempelvis inredningen i butiken. Allting som rör detta klädföretag måste osa dyrt, annars brister idé.

Därför så har alltså andra företag råd att sänka sina priser på nätet, för man då slipper att lägga pengar på andra saker som PR, marknadsföring och inredning.  Vilket dyr egentligen gynnar kunderna mer i längden, än att man har en dyr och flådig inredning.